Atersan, çeşitli endüstriyel ve ticari ortamlarda kullanıma uygun çok çeşitli epoksi, poliüretan ve alternatif zemin kaplama çözümleri sunar. Zemin Kaplamalarına yönelik performans faydaları ve istenen özellikler şeklinde düzenlenmiş reçine zemin kaplama çözüm çeşitliliğini aşağıdan görebilirsiniz.
Self Leveling Epoksi Kaplama Sistemi, estetik çekiciliğinin yanı sıra çizilme, aşınma direnci ve mekanik mukavemeti bulunan en sert ve en güçlü kaplamalardan birisidir. Forkliftlere ve transpalet gibi her türlü ağır yüke karşı son derece dayanıklıdır.
Ticari ve endüstriyel alanlar için geliştirilmiş olan Self Leveling Epoksi Kaplama, eksiz, yekpare ve anti-bakteriyel bir kaplama olması sebebiyle küf ve mantar gibi her türlü mikrobiyal yaşama karşı olağanüstü performans ve üstün bir dayanıklılık sağlar.
Epoksi kaplama, üretim laboratuvarları ve sağlık hizmeti kampüslerinde yaygın olarak bulunan nispeten yakıcı kimyasallara karşı da çok iyi bir dayanıklılık sergiler. Bu durum, uzun vadeli değerini daha da artırır ve bakım maliyetlerini en aza indirir.
Fabrikalar, atölyeler, depolar, garajlar, hastaneler vb. zeminler gibi sürekli olarak ağır mekanik aşınmaya (örneğin sürtünme, darbe vb.) ve inceltilmiş, inorganik ve organik asitler, alkaliler, petrol ürünleri, atıklar, yağlar vb. nedeniyle kimyasal hasara maruz kalan zeminler için mükemmel bir kaplama türüdür.
Antistatik epoksi, yükü güvenli bir şekilde toprağa dağıtarak hassas bileşenleri yok etmekten kaynaklanan zararlı elektrik yükünü önlemeye yardımcı olduğu kanıtlanmış bir zemin kaplama sistemidir.
Bu elektrostatik dağıtıcı (ESD) ürünler, temiz odalarda veya hassas bileşenlerin, gazların, solventlerin ve hatta patlayıcıların kullanıldığı ortamlarda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu özellikle elektronik imalat endüstrisinde veya kimyasal işleme sektöründe çok belirgin olacaktır.
Antisataik kaplama derzsiz yekpare, kolay temizlenebilir, Kimyasal maddelere dayanıklı bir sistemdir.
Söz konusu herhangi bir tesisin özel direnç gereksinimlerini karşılamak için hem iletken hem de statik-dağıtıcı zemin kaplama sistemleri mevcuttur. Kaplama malzemelerinin büyük bir çoğunluğu, söz konusu tesisin özel direnç gereksinimlerini karşılamak için statik-yayıcı ve iletken özellikler sağlayacak şekilde özelleştirilebilir. Tesisiniz için doğru çözümleri bulmak için Atersan teknik danışmanlarımızdan biriyle iletişime geçtiğinizden emin olun.
Strüktür (Portakal Babuğu) Epoksi Kaplama, fabrikalar, yükleme depoları, malzeme tozlarının çok olduğu çalışma alanlarında ve yüksek yaya trafiğine maruz kalan alanlar için güvenli bir zemin kaplama seçeneği olarak tasarlanmış, ağır hizmet tipi, epoksi reçine zemin kaplamasıdır.
Bu kaplama türünün desenli oluşu kaymayı engelleyerek işçi ve malzeme kazalarını önlemektedir.
Portakal Kabuğu Epoksi kaplama desenli ve kaymaz yüzey olmasının yanı sıra dokulu olması sayesinde sonradan kullanıcı hatasıyla oluşabilecek çizilme ve farklı kusurların daha az fark edilmesine olanak sağlayan bir görünümdedir. Bu dokulu epoksi zemin kaplama aynı zamanda kimyasallara ve aşınmaya son derece dayanıklıdır. Dokulu olmasına rağmen sert yapısı sayesinde temizlenmesi de çok kolay olmaktadır.
Yıkama alanları, depolar, sevkiyat alanları gibi ıslak koşullara maruz kalan alanlar için de harika bir seçenektir. Yüksek dayanıklılık ve kayma direnci, endüstriyel veya ticari kullanım için mükemmel bir epoksi zemin kaplaması yapar.
Epoksi esaslı, çift bileşenli, tekstürlü yapıya sahip yoğun trafiğe uygun epoksi kaplamasıdır. Yüksek çizilme, aşınma, kirlenme ve kayma direncine sahiptir. Epoksi zemin kaplamaları üzerine son kat olarak kullanılır. Kullanılacak zemine ve amaca göre gren yapısına bağlı olarak yüzey pürüzlülüğü ayarlanabilir.
Grenli Epoksi Kaplama uygulandığı yüzeyin mekanik ve kimyasal dayanımını arttırır, kolay temizlenen bir kaplama oluşturur. Islak mekanlar, endüstriyel ve oto park rampa girişleri gibi çok çeşitli mekanlarda kullanıma uygundur.
Çıplak beton kuşkusuz sağlamdır, ancak yenilmez değildir. Gerçekten de betonun gözenekli yapısı onu neme, bakterilere, mantarlara, kire, toza ve daha fazlasına açık bırakır. Bu nedenle, beton sağlam bir döşeme seçeneği olsa da beton döşemelerinizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız onu bu çeşitli tehditlerden korumak önemlidir.
Epoksi boya, beton zeminler için belki de en yaygın yalıtım seçeneğidir ve birçok faydası nedeniyle kesinlikle dikkate alınmaya değer. Ayrıca betonda oluşabilecek çatlakların miktarını ve boyutunu en aza indirir.
Yapılacak uygulama burada koruma olsa da epoksi boya aynı zamanda herhangi bir beton zeminin görünümünü iyileştirmek istenirse pürüzsüz bir parlaklık ve renk katar. Aslında, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok epoksi zemin boya rengi vardır. Bu sayede epoksi bol görsel çeşitlilik sunar.
Düzgün uygulandığında ve bakımı iyi yapıldığında, kaliteli epoksi boya uzun bir ömre sahiptir.
MMA, laboratuvarlarda oluşturulan ve reçineli maddelerin kullanıldığı bir dizi uygulamada kullanılan plastik tarzı bir organik polimerdir. Beton bir zemine uygulandığında MMA, herhangi bir odanın topografyasına uyum sağlayabilen, uçtan uca tek bir kesintisiz yüzey oluşturur.
MMA, epoksi gibi diğer reçineli zemin kaplama malzemelerinden biraz daha pahalıdır- ancak bazı durumlarda onu mükemmel bir seçim haline getiren benzersiz faydaları da vardır.
MMA reçinesi, diğer herhangi bir reçineli kaplama türünden çok daha hızlı sertleşir ve kurur. Tipik olarak, üzerinde yürünebilmesi için yalnızca birkaç saat gerekir. Sabah kurulan bir MMA zemini akşam kullanılabilir.
Karşılaştırıldığında, diğer reçineli döşeme sistemlerinin çoğunun tamamen kuruması ve kullanılabilir olması için 48-72 saat gerekir. Bu, MMA 'yı zamanın çok önemli olduğu durumlarda veya iş kesintisini en aza indirmek istediğinizde harika bir seçenek haline getirir.
Poliüretan zemin kaplama, ağır sanayi kullanımına alternatif olarak geliştirilen ve o zamandan beri oldukça yaygın bir döşeme malzemesi haline gelen kaplama malzemesidir. PU döşeme, öncelikle mükemmel parlaklık ve renk çeşitlerine sahip olduğu bilinmektedir. İstisnai özellikleri, Epoksi'den daha esnek olmasıdır.
Gerçekte poliüretan kaplamalar aşınmaya, kimyasallara, yangına ve yüksek gerilime karşı yüksek dirence sahiptir. Mükemmel özellikleri nedeniyle PU zemin kaplama, endüstriyel kullanım için şiddetle tavsiye edilir ve özellikle kimya ve gıda endüstrileri, ticari laboratuvarlar, ilaç ve kamu hizmeti zemin kaplamaları için uygundur.
Ek olarak, poliüretanın güzel ve pürüzsüz özellikleri onu herhangi bir genleşme derzi olmayan düz bir zemin oluşturmak için en iyi seçenek haline getirir.
Poliüretanın daha yüksek UV stabilizesine sahip olduğu bilinmektedir. Bu, döşemenin ultraviyole ışığa veya güneş ışığına maruz kaldığında sararmayacağı anlamına gelir.
Poliüretan boya mekanik ve kimyasal dayanıklılığının yüksek, darbelere ve çizilmelere karşı dirençli oluşu tercih sebepleri arasındadır. Hazırlık kısmı boyama işleminin en önemli parçasıdır.
Düz ve pürüzsüz zemine ilk olarak astar uygulaması yapılmalıdır. Zemin pürüzsüzlüğü gerekli ölçüde değil ise macun uygulaması yapıldıktan sonra bir kat daha astar uygulanan zemin zımparalanır. Zımparalama işleminden sonra uygulanacak alan tüm kalıntılardan temizlenip kuru hale getirilir. Zemin dikkatli bir şekilde temizlenmelidir.
İlk kat poliüretan uygulaması sonrası 24 saat beklenmelidir. İkinci kat uygulama sonrası işlem sonlandırılır.
Tek bileşenli, UV dirençli, şeffaf, alifatik poliüretan esaslı, betona ıslak görünüm kazandıran, yüzeyde tozumazlık, yüksek mekanik mukavemet, su ve leke direnci sağlayan koruyucu kaplama.
Yeterli sertliğe sahip her türlü beton yüzeylerde rahatlıkla uygulama yapabilirsiniz.
Betonun içine nüfuz ederek derinlemesine direnç hattı oluşturur. Kötü hava koşullarına ve güneşin zararlı UV Işınlarına dayanıklıdır. Silan siloksan modifiyeli olduğundan uygulandığı yüzeyde su geçirmez bir yüzey oluşturur. Betona aşınma direnci kazandırır. Yüzeylerde parlak, ıslak ve estetik bir görünüm oluşturur. Kolay temizlenebilir olması avantaj salar.
Poliüretan beton sağlam, eksiz, solvent içermeyen, mat bir parlaklığa sahip poliüretan kaplama yöntemidir. Poliüretan beton zemin kaplaması, yüksek sürtünme katsayısının yanı sıra iyi miktarda aşınma ve kimyasal korumaya da dayanabilir.
PU beton zemin, epoksi zemin veya genel poliüretan zeminler ile birleştirildiğinde, zemin kaplamaları arasında en sertlerinden biri olarak da sınıflandırılır. PU beton zeminler, geleneksel olarak, sertleştirici, dolgu maddesi, reçine ve renk içeren bir dolgu maddesi karışımı ile bir yapışkan elementten oluşur. Yerinde değişken hızlı bir karıştırıcı ile birleştirilir ve kısa ömrü nedeniyle çok hızlı uygulanır. PU beton zemin kaplaması, normal epoksi veya poliüretan katmanlardan farklı olarak, yük faktörüne ve istenen kimyasal dirence bağlı olarak 3 mm'den 12 mm'ye kadar değişen daha yüksek bir yoğunlukta sunulur.
PU beton zeminlerimiz, muazzam dinamik ve sabit yüke dayanacak şekilde iyi hazırlanmış çeşitli moleküler yapıya sahiptir ve soğuk depolama türlerindeki sıcaklık değişimlerinden kaynaklanan termal şoku karşılamayı amaçlamaktadır. Poliüretan beton zemin, aynı zamanda epoksi zemin sınıfında benzersiz olmasını sağlayan gıda sınıfı kaliteleri ile uzun süreli bakım gerektirmeyen PU zemin kaplaması uygulamak için tasarlanmıştır.
Mikro şap olarak da bilinen mikro beton zemin kaplama, geleneksel cilalı beton zeminlere ilgi çekici bir alternatif sunar. Bu yenilikçi çözüm, tipik olarak elastik bir harç tabanı üzerine ince, polimerle modifiye edilmiş bir çimento tabakasının uygulanmasını içerir ve bu da toplam derinliğin yaklaşık 3-6 mm olmasını sağlar.
Mikro beton, geleneksel yöntemlerin mümkün olamayabileceği mekanlara somut bir estetik katmak isteyenlerin tercihi haline geldi. Hem konut hem de ticari ortamlarda modern, endüstriyel bir görünüm elde etmek için mükemmel bir malzemedir. Kusursuz, derzsiz kaplaması yalnızca görsel olarak çekici değil, aynı zamanda benzersiz ve özelleştirilebilir.
Son kat ve kapatıcı tipini belirleme olanağı sayesinde müşteriler, tamamen kendilerine ait profesyonel, çağdaş bir görünüm yaratabilirler. Mikro beton çok yönlülüğü döşemenin ötesine uzanır; duvarlarda, evlerde, çatı katları, işyerleri, perakende mağazalar, kulüpler, restoranlar, banyolar ve ıslak odalar gibi çeşitli ortamlarda kullanım alanı bulur.
Mikro beton zemin kaplama, onu hem konut sahipleri hem de işletme sahipleri arasında popüler bir seçim haline getiren çeşitli avantajlara sahiptir.
Zeminlerinizi geliştirmek söz konusu olduğunda, mikro beton olağanüstü bir seçim olduğunu kanıtlıyor hem iç hem de dış mekanlarda son derece avantaj sunuyor. Bu yenilikçi dekoratif kaplamanın dikkat çekici yönlerini inceleyelim:
Güzellik ve işlevselliğin uyumlu bir şekilde iç içe geçtiği mikro beton zemin kaplamanın dönüştürücü gücünü deneyimleyin.
Taş halı döşeme, tamamen doğal bir yüzeye sahip olması, dayanıklılığı ve sonsuz sayıda olası yüzey kaplaması ile dikkat çeken bir sürekli döşeme türüdür. Üstelik kullanımı giderek artan bu zemin kaplama türü son derece dayanıklı ve bakımı oldukça kolaydır.
Bu döşeme türü, küçük taşlar veya doğal kayaların uygun formatta hazırlanması ve bunları bir arada tutacak kimyasal bir bağlayıcı ile karıştırılarak zeminde sıkıştırılmasıyla, drenaj özelliğine sahip, düz, sürekli, kaymaz bir zemin kaplaması oluşturulmasıyla oluşturulur. Bağlayıcının kalitesi ve özellikleri, ortaya çıkan döşemenin sonucunu ve dayanıklılığını belirleyecektir.
Ater Primer PU, hem insanların hem de araçların trafiğini desteklemek için gereken alanlarda kayaların yapıştırılması amacıyla kaya bağlayıcı olarak tasarlanmış %100 katı alifatik poliüretandır. Alifatik bir ürün olduğundan (yani güneşin UV ışınlarına maruz kaldığında sararmaz) teras, bahçe, park dekorasyonu ve hatta endüstriyel uygulamalar için idealdir.
Ürün, 7 kg'lık bir kitin 100 kg'lık bir torba taşla karıştırılabileceği şekilde tasarlanmıştır, çünkü ağırlıkça önerilen karışım oranı 1 kısım reçineye 13,5 kısım taştır. Reçine ve agregayı karıştırmak için beton karıştırıcı veya özel karıştırma ekipmanı gibi zorlamalı bir karıştırıcının kullanılması tavsiye edilir.
İki ana reçine zemin tipi poliüretanlar (PU) ve epoksilerdir ve farklı ortamlar için uygun olanı anlamak birçok inşaat sektörü profesyoneli için çok önemlidir.
Epoksi zeminler hakkında kapsamlı bir giriş için, farklı epoksi zemin kaplama sistemlerini ve epoksi zeminlerle ilgili diğer konuları ele aldığımız epoksi zemin çeşitleri rahatlıkla inceleyebilirsiniz
Epoksi zeminler hakkında kapsamlı bir giriş için, farklı epoksi zemin kaplama sistemlerini ve epoksi zeminlerle ilgili diğer konuları ele aldığımız epoksi zemin çeşitleri rahatlıkla inceleyebilirsiniz
Hem epoksi hem de PU reçineler olarak sınıflandırılırken, epoksi ve PU zeminler aynı şey olarak değerlendirilmemelidir. Kabul edilmelidir ki, iki bileşenli sistemler (bir reçine ve bir sertleştirici) olmaları ve bir araya geldiklerinde katı bir tabaka oluşturmak için bir kürleme sürecinden geçmeleri gibi benzerlikleri paylaşırlar. Her iki durumda da bu, büyük miktarlarda hızlı bir şekilde uygulanabilen eksiz, geçirimsiz bir kaplama ile sonuçlanır, ancak bunlar, belirli özelliklere ve kullanımlara sahip çok farklı iki malzeme türüdür.
Bu iki malzeme türü arasındaki temel fark, kürleme işlemi sırasında nasıl kaynaşacağını etkileyen moleküler yapıdadır. Kullanılabilecek ve nihai sonucu biraz değiştirecek birden fazla bileşen türü vardır, ancak esas olarak PU'lar epoksilerden daha yüksek çapraz bağlı yoğunluğa sahiptir ve bu da onları ikisinin daha zor aşınmasına neden olur.
Bu sayede PU sistemleri, yoğun ayak basma, fiziksel darbeler, aşırı sıcaklıklar ve aşındırıcı kimyasallar gibi çeşitli test koşullarıyla karşı karşıya kaldıklarında uzun süredir güç, dayanıklılık ve dayanıklılık sunmakla ilişkilendirilmiştir.
Bu nedenle PU sistemleri, zeminin günlük olarak uzun bir zorluklar listesiyle karşılaşmasının muhtemel olduğu endüstriyel tesisler için çok uygundur. Örneğin, sadece bir transpalet tam yüklü olduğunda bir tondan fazla ağırlığa sahip olabilir, bu da tekerlekleri üzerinden zemine büyük miktarda basınç uygular. PU sistemlerinin sağlam doğası, endüstriyel operasyonların suiistimallerine çok uzun süre dayanabilecekleri anlamına gelir.
Epoksiler ise yapı olarak çok daha katıdır ve yoğun ısıyı da tolere edemezler. Buna örnek olarak, bazı epoksi kaplamalar 65°C'ye kadar ısıya dayanıklıyken, 120°C'ye kadar dayanabilen PU sistemler mevcuttur.
PU zeminlerin üstün kimyasal direnci, onları aşındırıcı asitlerin ve yan ürünlerin büyük miktarlarda bulunduğu yiyecek ve içecek endüstrisinde popüler hale getirdi. Bu, organik asitlerin yanı sıra şeker, malt, kostik ve güçlü temizlik maddelerinin kimyasal saldırısına dayanabilen zeminlerin gerekli olduğu anlamına gelir.
Bu noktada PU üstün bir seçenek gibi görünebilir, ancak dayanıklılıkta verdiklerini çok yönlülük ve estetikte ortadan kaldırırlar. Epoksiler , çok çeşitli ortamlara kolayca uyarlanabilir ve çok daha geniş bir renk, stil, efekt ve dekoratif seçenek yelpazesinde mevcuttur.
Bir PU için özel bir zorluk veya gereklilik olmadıkça, eldeki göreve uygun ve bunu parlak ve parlak tonlarda, ışıltılı ışığı yansıtan yüzeylerde veya çok tonlu girdaplarda yapabilen bir epoksi zemin muhtemelen daha fazla olacaktır.
Bu, tasarımcılara iç tasarım şemasını yansıtan benzersiz zeminler kurma yaratıcılığı verir. Bu, bir marka kimliğini, belirli bir estetiği temsil etmenin veya çevreye istenen havayı aşılamanın özellikle iyi bir yoludur. Bu, epoksileri, alışveriş merkezleri ve havaalanları gibi büyük ölçekli ticari alanların yanı sıra daha az ağır hizmet gerektiren endüstriyel alanlar veya işlevsel olduğu kadar iyi görünmesi gereken müşteriye dönük işleme bölgeleri için de tercih edilen bir zemin haline getirmelidir.
PU sistemleri ayrıca epoksilerden daha kalın ve ağır olma eğilimindedir; bu, darbeleri ve termal şoku emmek için harikadır, ancak ağırlık ve alan bir sorunsa, epoksiler daha ince ve daha hafif bir seçenek sunar.
Poliüretan Beton, aşırı sıcaklıklara, ağır yüklere, sert kimyasallara ve benzerlerine dayanma konusunda harika olduğundan, genellikle zorlu endüstriyel tesislerde bulunan betondur. Ayrıca kaymayı önleyici agregalar, anti-bakteriyel katkı maddeleri ile özelleştirilebilir ve yükselen nemle başa çıkma konusunda son derece beceriklidir.
Özetle, mesele hangisinin daha iyi olduğu değil, söz konusu bina için hangisinin daha iyi olduğudur. Hangi reçine zeminlerin belirli bir ortama en uygun olduğu hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için Atersan uzman kadrosuyla muhakkak iletişime geçin.
Epoksi ve diğer kaplamalar, hemen hemen her işletme için çok yönlü mükemmel bir seçimdir. Atersan'da, en iyi endüstriyel zemin kaplamasını sağlamak için sektörel bazda çalışma yapılabilecek etkinlikler aşağıda sunulmuştur.
Endüstriyel zemin ihtiyaçlarınız için ATERSAN ile çözüm ortağı olun
Endüstriyel alanınız için doğru eksiz zemin kaplama sistemini seçme hakkında daha fazla bilgi edinmek için Atersan & Zemin Kaplama uzmanlarıyla iletişime geçin.
Her sektördeki şirketler için zemin mühendisliğinde 20 yılı aşkın toplu deneyimle, doğru çözümü tasarlamaya değer veriyoruz iş ve bütçe ihtiyaçlarınızı karşılayacak kusursuz bir zemini sonuç odaklı buluyoruz.
Emniyet, doğruluk ve güvenilirliği göz önünde bulundurarak daha uzun ömürlü bir endüstriyel zemini nasıl tasarlayıp kurabileceğimizi öğrenmek için uzman uygulayıcı bayilerimiz sayesinde yerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Yerinde ücretsiz danışmanlık için bizi arayabilirsiniz.
AterAkademi farklı zamanlarda uzman kadrosuyla sizlere reaksiyon kurumalı profesyonel ürünlere yönelik detaylı eğitim günleri düzenlemektedir.
Bu eğitimleri tamamladıktan sonra aşağıdaki detayları rahatlıkla yapabileceksiniz.
Aşağıdaki kılavuz, epoksi zemin kaplamanın nasıl uygulanacağına ilişkin adımların bir özetidir.
Epoksi uygulama kılavuzunu indir